Smaki natury w kuchni naszych babć – książka z przepisami

Jednym z elementów projektu „Smaki natury w kuchni naszych babć” zrealizowanego przez Fundację Sosenka był konkurs kulinarny, który zachęcił do zaprezentowania swoich umiejętności. Dla wszystkich zainteresowanych zebraliśmy przepisy potraw uczestniczących w rywalizacji, w tym oczywiście tych nagrodzonych. Zapraszam do pobierania naszej książki z przepisami i przygotowania ich w swojej kuchni! 🙂okladka-przepisy-sosenka

pobierz-przepisy

Lista przepisów „Na słodko”:

  • Bułeczki „Malinowy chruśniak”
  • Chapki
  • Ciastka owsiane
  • Ciasto cynamonowe z cukinią
  • Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką
  • Ciasto drożdżowe z owocami i serową pianką
  • Ciasto kruche amoniakowe
  • Ciasto marchewkowe
  • Kruche ciasto rabarbarowo-cukiniowe
  • Orzeszki
  • Pączki z ziemniakami
  • Piernik
  • Pierogi z jagodami
  • Placki z rabarbarem
  • Sernik cytrynowo-lawendowy
  • Sernik owocowy na biszkopcie

Lista przepisów „Na słono”:

  • Ciasto szpinakowo-pokrzywowe
  • Kluski z pokrzywami
  • Pasztet z cukini
  • Pasztet z pokrzywy i kaszy jaglanej
  • Pasztet z selerem
  • Pikantne babeczki z kremem pokrzywowym
  • Piróg gryczany
  • Racuszki z dyni
  • Surówkazdyni
  • Pizza z warzywami sezonowymi
  • Zapiekanka z grzybami i zielonym groszkiem

Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w konkurs, gratulujemy wygranej nagrodzonym wykonawcom smakowitych potraw i zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych inicjatywach!

pobierz-przepisy